Rear Window Add to Collection
Μοιράσου την

Σιωπηλός Μάρτυρας (1954)

Rear Window

Σύνολο: 3.8/5 (253 ψήφοι)

Ένας φωτογράφος, με σπασμένο πόδι, περνά την ώρα του χαζεύοντας από το παράθυρο τους γείτονες. Μία σειρά παράξενων γεγονότων, θα τον κάνει να πιστέψει ότι στη γειτονία του έχει συμβεί ένας φόνος. Σκηνοθετεί ο Alfred Hitchcock.

Recommend Rear WindowΠρότεινε την Watchlist Πρότεινε αλλαγές
  • Ανά σελίδα
  • Ταξινόμηση

Απο τη σκοπια του θεατη

πριν από πάνω από 9 χρόνια

"Ο Σιωπηλός μάρτυς του Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν είναι απλά ένα φιλμ. Είναι ο ίδιος ο κινηματογράφος. Γιατί, θέμα της ταινίας είναι η ηδονοβλεπτική διαδικασία του κοιτάγματος, δηλαδή η ίδια ακριβώς διαδικασία που κάνει το θεατή, θεατή κι όχι δρώντα πρόσωπο". Εξαιρετικο παραδειγμα διαχρονικοτητας, 60 σχεδον χρονια μετα ο Σιωπηλος μαρτυς βλεπεται με την ιδια ευκολια και αγωνια που θα τον βλεπαμε και αν βρισκομασταν στο 1954. Σκηνοθετικα εδω ο Hitckock θα αγγιξει την τελειοτητα και θα σε παρασηρει και σενα στο γαιτανακι τον εξελειξεων με μονιμο προβληματισμο αν εγινε οντως φονος η οχι, η ερμηνια του James Stewart ειναι εξαιρετικη και η πανεμορφη Grace Kelly που τον πλαισιωνει προσδιδει κάλος στο επος του μεγαλου διμιουργου. Αν και το Psycho θεωρειται η σημαντικοτερη ταινια του Hitchcock, εγω ριχνω τα λεφτα μου στο Σιωπηλο Μαρτυρα χωρις δευτερη σκεψη.

Hippor

Billy Fragkos πριν από πάνω από 9 χρόνια

1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1(3)

Kozack G. πριν από πάνω από 9 χρόνια

The-big-lebowski

Mixalis Wolf πριν από πάνω από 9 χρόνια

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

Φανταστική!!

πριν από πάνω από 6 χρόνια

Πόση αγωνία μπορεί να είχα όταν την έβλεπα!! Υπέροχος ο James Stewart απίστευτα όμορφη η grace Kelly!! Μπορώ να την δω και να την ξανά δω την ταινία!! Ποιος δε θα κάνε το ίδιο αν ήταν στη θέση του πρωταγωνιστή ? Πόσο μέσα μπαίνεις στην ταινία?!!

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

Τι υπέροχη ταινία

πριν από σχεδόν 9 χρόνια

Αν και έχει αρκετό καιρό που την έχω δει έχει μείνει στο μυαλό μου σαν ένα αριστούργημα. Ο James Stewart καταπληκτικός! Το σενάριο ευχάριστο όσο δεν πάει και η σκηνοθεσία....Χίτσκοκ...!

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

  • Ανά σελίδα
  • Ταξινόμηση
Γράψε μια κριτική για το Σιωπηλός Μάρτυρας (1954)

Πρέπει να συνδεθείς για να γράψεις κριτική!

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

0
Κατανομή Ψήφων
  • 106
  • 85
  • 40
  • 12
  • 10
Ανήκει στις συλλογές
Siwphlos-martyras-1954
Oi-12-enorkoi-1957
To-limani-ths-agwnias-1954

All time films

Περιέχει 114 ταινίες

Σύνολο: 3.7/5 (26 ψήφοι)

Γιωργος Λακκας πριν από πάνω από 11 χρόνια

O-nonos-1972
Siwphlos-martyras-1954
H-polh-toy-8eoy-2002

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΕΣ!

Περιέχει 16 ταινίες

Σύνολο: 4.5/5 (14 ψήφοι)

Mixalis Tziallas πριν από πάνω από 11 χρόνια

Sympa8eia-gia-ton-kyrio-ekdikhsh-2002
Il-divo-2008
To-tsekoyri-2005

movies i've seen

Περιέχει 2716 ταινίες

Σύνολο: 3.9/5 (76 ψήφοι)

Georgia Katsari πριν από πάνω από 11 χρόνια

Σχετικές Ταινίες
Psycho

Ψυχώ (1960)

Θρίλερ, Τρόμου, Μυστηρίου

Σύνολο: 4.0/5 (564 ψήφοι)
Seven

Seven (1995)

Θρίλερ, Μυστηρίου

Σύνολο: 4.3/5 (2351 ψήφοι)
The Da Vinci Code

Κώδικας Da Vinci (2006)

Θρίλερ, Μυστηρίου

Σύνολο: 3.5/5 (773 ψήφοι)

Είδατε πρόσφατα Καθαρισμός ιστορικού