A Dangerous Method Add to Collection
Μοιράσου την

Μια Επικίνδυνη Μέθοδος (2011)

A Dangerous Method

Σύνολο: 3.1/5 (179 ψήφοι)

Η γέννηση της ψυχανάλυσης μέσα από της τεταμένες σχέσεις του Ζίγκμουντ Φρόιντ και του Καρλ Γιούνγκ, με επίκεντρο μια πανέμορφη ασθενή. Τρίτη συνεργασία του David Cronenberg με τον Viggo Mortensen.

Recommend A Dangerous Method Πρότεινε την Watchlist Πρότεινε αλλαγές
  • Ανά σελίδα
  • Ταξινόμηση

Jung vs. Freud

πριν από πάνω από 9 χρόνια

Ταυτίζουμε τον Cronenberg με σχετικά «άρρωστες» και αιματηρές ταινίες. Δεν είναι τυχαίο που έχει το ψευδώνυμο «Βασιλιάς του αφροδισιακού τρόμου» και «Βαρόνος του αίματος». Ωστόσο, το «Μια επικίνδυνη μέθοδος» είναι μια ταινία πολύ…χαμηλών τόνων γι αυτόν. Αν και σίγουρα δεν είναι «κανονική» ή «απλή», δεν είναι και μία ταινία που θα εξισώναμε απαραίτητα με τον Cronenberg. Αυτό δεν είναι βέβαια αναγκαία αρνητικό. Η ταινία είναι ένα τεχνικά αριστουργηματική, με ένα πολύ ικανοποιητικό τέλος. Οι Mortensen και Fassbender είναι πραγματικά έξοχοι στους ρόλους των Freud και Jung αντίστοιχα – η χημεία τους εξίσου υπέροχη. Το ίδιο δε μπορεί να λεχθεί και για την Keira Knightley, ο «αδύναμος κρίκος» της ταινίας, που είχε τον ευκολότερο ρόλο και τη χειρότερη ερμηνεία. Μία κυριολεκτική, σχεδόν «εγκυκλοπαιδική» ταινία, χωρίς ιδιαίτερες στιγμές σοκ. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα, τα τεχνικά της στοιχεία, η σιωπηλή διαστροφή και η αυθεντικότητά της την καθιστούν ως μία ταινία που είναι κάτι παραπάνω από άξια παρακολούθησης.

Dsc_0456ds

El Fauno πριν από πάνω από 9 χρόνια

1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1(3)

Kozack G. πριν από πάνω από 9 χρόνια

Dsc02024

Wonder Muffin πριν από πάνω από 9 χρόνια

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

Μου άρεσε

πριν από πάνω από 4 χρόνια

Μου άρεσε η ταινία και κυρίως οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Η "μικρή" Keira έχει ταλέντο και στέκεται επάξια δίπλα στους δύο άρρενες ήρωες. Διάβασα κάποιους φίλους να λένε ότι ήταν ο αδύναμος κρίκος. Ας μην ξεχνάμε το ερμηνευτικό ταβάνι καθενός. Η κοπέλα δεν είναι μεγάλη ηθοποιός. Για τα κυβικά της και τις ταινίες που έχει κάνει στάθηκε καλά. Προσωπική άποψη πάντα. Το ενδιαφέρον είναι ότι φυσικά η ιστορία είναι πραγματική, η ηρωίδα υπήρξε και έκανε καριέρα ψυχοθεραπεύτριας μέχρι το τραγικό της τέλος (μαζί με τις κόρες που απέκτησε) από τα πολυβόλα των Ναζί. Άριστη η απεικόνιση της εποχής, τα σκηνικά, τα κοστούμια, οι συνήθειες, οι προβληματισμοί. Επίσης ενδιαφέρον για όποιον επισκεφτεί τη Βιέννη ή τις άλλες τοποθεσίες που διαδραματίζεται το έργο, ότι είναι ακριβώς έτσι και σήμερα, όπως τις βλέπετε στις οθόνες σας (λιγο πριν τον Α παγκόσμιο πόλεμο). Απαράλλαχτες εικόνες, τα κτίρια, τα καφέ, οι δρόμοι, οι αποχρώσεις. Μου κίνησε την προσοχή ότι η ψυχανάλυση χρονολογείται από τόσο παλιά, σε περιόδους που οι κοινωνίες ήταν πάρα πολύ διαφορετικές και οι ανθρώπινες σχέσεις επίσης.Ιερά τέρατα της επιστήμης ο Φρόυντ και ο Γιούνγκ, άνοιξαν σχολές σκέψης και πήγαν την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης πολύ μπροστά. Αξίζει να τη δείτε

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

  • Ανά σελίδα
  • Ταξινόμηση
Γράψε μια κριτική για το Μια Επικίνδυνη Μέθοδος (2011)

Πρέπει να συνδεθείς για να γράψεις κριτική!

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

0
Κατανομή Ψήφων
  • 22
  • 50
  • 71
  • 25
  • 11
Ανήκει στις συλλογές
H-ptwsh-2004
Hmerologia-motosikletas-2004
Psahnontas-th-hwra-toy-pote-2004

Watched

Περιέχει 941 ταινίες

Σύνολο: 3.3/5 (20 ψήφοι)

iris cake πριν από σχεδόν 10 χρόνια

Shame-2011
Adwxoi-mpastardh-2009
Fish-tank-2009

Fassbender new talk of the town

Περιέχει 9 ταινίες

Σύνολο: 4.5/5 (12 ψήφοι)

Athi Pylar πριν από σχεδόν 10 χρόνια

O-diabolos-foraei-prada-2006
To-aliko-gramma-1995
A-dangerous-method-2011

Whatever

Περιέχει 26 ταινίες

Όχι αρκετές βαθμολογίες

AnVar19 πριν από πάνω από 9 χρόνια

Σχετικές Ταινίες
Mission: Impossible

Επικίνδυνη Αποστολή (1996)

Περιπέτεια

Σύνολο: 3.5/5 (315 ψήφοι)
Mission: Impossible II

Επικίνδυνη Αποστολή 2 (2000)

Περιπέτεια

Σύνολο: 3.3/5 (291 ψήφοι)

Είδατε πρόσφατα Καθαρισμός ιστορικού