The Broken Circle Breakdown Add to Collection
Μοιράσου την

Ραγισμένα Όνειρα (2012)

The Broken Circle Breakdown

Σύνολο: 4.0/5 (76 ψήφοι)

Η Ελίζ και ο Ντιντιέ είναι μαζί για εφτά παθιασμένα χρόνια. Όταν η μικρή τους κόρη Μέιμπελ βρεθεί αντιμέτωπη με μια βαριά ασθένεια, όλες οι έντονες στιγμές της σχέσης τους έρχονται στην επιφάνεια. Αναπολούν τον κεραυνοβόλο τους έρωτα το φλερτ τους και το πάθος για το γάμο τους, και τις ευτιχισμένες μέρες οταν πρωτοήρθε η Μέιμπελ στην ζωή τους. Ένας πλήρης κύκλος ευτυχίας. Η θλίψη και το άγχος για τη μικρή τους κόρη όμως τους οδηγεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις ενω μάχονται κι ελπίζουν μαζί ότι η αγάπη δε θα τους απογοητεύσει. Η αγάπη όμως, δε μπορεί να νικήσει πάντα τη μοίρα.

Recommend The Broken Circle BreakdownΠρότεινε την Watchlist Πρότεινε αλλαγές
  • Ανά σελίδα
  • Ταξινόμηση

Will the Circle be Unbroken

πριν από περίπου 4 χρόνια

Ένα από τα μεγαλύτερα "λάθη" του Χόλυγουντ στο είδος του δράματος είναι η περισσή συγκίνηση, το μελό, και το γεγονός ότι σε αναγκάζει να κλάψεις. Η τραγωδία δεν είναι συχνά εύκολο πράγμα να αποτυπώσεις στη μεγάλη οθόνη, και το Χόλυγουντ μας έχει απογοητεύσει πολλές φορές. Και εκεί έρχεται το "Broken Circle Breakdown," μία Βέλγικη ταινία με αρκετό δράμα και τραγωδία - που ωστόσο προσφέρονται ρεαλιστικά και ενδυναμωτικά. Εξαιρετικές ερμηνείες, πανέμορφη μουσική, και ένα δυνατό σενάριο. Ίσως η ταινία να υπέφερε λίγο από το μοντάζ της και από τον εγκιβωτισμό των γεγονότων, και ίσως να επηρεάστηκε από το υπερβολικό δράμα του Χόλυγουντ, ωστόσο δε παύει να είναι μία ισχυρή ταινία για την αγάπη, τις ανθρώπινες σχέσεις, και την τάση τη ζωής να σε προδίδει.

Dsc02024

Wonder Muffin πριν από σχεδόν 4 χρόνια

15876498_1899971216888423_248669483927863296_n

Salvatore Guiliano πριν από σχεδόν 4 χρόνια

Dsc02024

Wonder Muffin πριν από σχεδόν 4 χρόνια

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

we love european cinema

πριν από σχεδόν 4 χρόνια

Κλάμα, ψυχοπλάκωμα και όλα τα συναφή. Έχω δει αρκετές ταινίες που προσπαθούν να προσεγγίσουν τέτοιου είδους θέματα, αλλά αυτή ήταν η μόνη που με έκανε να μην βρίσκομαι σε «παθητική» θέση και απλά να παρακολουθώ την ιστορία και την εξέλιξη της. Σε κάνει να το «ζεις» και συ με έναν ανεξήγητο τρόπο.

Nosferatushadow

Paraskevi Giouvanaki πριν από πάνω από 3 χρόνια

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

Ρέκβιεμ για μια οικογένεια

πριν από πάνω από 3 χρόνια

Είναι κάτι ταινίες που σου καρφώνονται το μυαλό, περνάνε οι μέρες και αυτές δε λένε να φύγουν. Να μια τέτοια. Και όχι (μόνο) για τον "ιδιαίτερο", παθιασμένο έρωτα μεταξύ δυο "πρωτότυπων" ανθρώπων , ούτε για τα υπέεεροχα τραγούδια που αρχικά με ξένισαν, αλλά προσέχοντας τα λόγια, ταίριαζαν τόσο στην ιστορία τους.. Αλλά για εκείνο το ταλαιπωρημένο, παραδομένο βλέμμα του κοριτσιού, σε ένα και μοναδικό πλάνο, που όποτε το θυμάμαι με κάνει να βουρκώνω και να επαναπροσδιορίζω τις προτεραιότητες μου.

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

συγκίνηση και στοχασμός

πριν από σχεδόν 4 χρόνια

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτής της κινηματογραφικής αφήγησης, είναι η περίπλοκη δομική οργάνωση των πλάνων της, που στηρίζεται σε μια διαδοχή α-συνεχειών του χωροχρόνου, Ο φιλμικός χρόνος πηγαίνει συνεχώς μπρος πίσω, από το πάθος στην τραγωδία, καταγράφοντας ουσιώδεις στιγμές για την κατανόηση των θεμάτων που πραγματεύεται, με αποτέλεσμα αφενός να εμπλουτίζει τον τρόπο που βιώνεται η κινηματογραφική αυτή εμπειρία, αφετέρου, να εκτονώνει εκεί όπου χρειάζεται το συγκινησιακό της φορτίο. Κάποιες φορές τα στοιχεία του μελοδράματος εκβιάζουν το συναίσθημα και ο εμβόλιμος σχολιασμός για την θρησκεία και την επιστήμη σε μερικά σημεία ή ο σχολιασμός για την υποκρισία της αμερικανικής εξουσίας και πολιτικής, γίνονται λιγάκι αδέξια. Εντούτοις, η όλη κινηματογραφική προσπάθεια μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική, έντιμη και αξιοπρεπής, αφού όχι μόνο συγκινεί βαθιά, αλλά η προβληματική της ακολουθεί τον θεατή και μετά το πέρας της προβολής, καθώς αφήνει τον χώρο, στο να δώσει τα δικά του απαντήματα. περισσότερα εδώ http://myfilms-in.blogspot.gr/2014/05/the-broken-circle-breakdown.html

32794161_n07

Estella Carling πριν από πάνω από 3 χρόνια

32794161_n07

Estella Carling πριν από πάνω από 3 χρόνια

32794161_n07

Estella Carling πριν από πάνω από 3 χρόνια

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

Love On Trial

πριν από πάνω από 3 χρόνια

Τα τελευταία χρόνια ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος έχει να επιδείξει πολλά αριστουργήματα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την λάμψη της βαριάς βιομηχανίας του Hollywood. Τα Ραγισμένα Όνειρα είναι μια ευαίσθητη, ρομαντική και κάτι παραπάνω από συναισθηματική ταινία. Παρουσιάζει την ανθρώπινη σχέση μεταξύ του Didier (Johan Heldenbergh) και της Elise (Veerle Baetens) με μια ιδιαίτερη αφήγηση που χρησιμοποιείται έξυπνα από τον σκηνοθέτη της και επιτρέπει στον θεατή να ζήσει την δραματική της πλοκή μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της. Η ρεαλιστική αυτή ιστορία αναδύεται με τόσο φυσικό τρόπο και ένταση που ξεχνάμε την Φλαμανδική γλώσσα και ότι το στόρι της διαδραματίζεται στο Βέλγιο. Σε αυτό συμβάλει και η καινοτομία με την spiritual μουσική και τις bluegrass/country αρμονίες που δημιουργούν ένα φυσικό τοπίο αντίστοιχο με αυτό μιας τυπικής κωμόπολης του αμερικάνικου νότου. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο δράμα που καταφέρνει να ξεφύγει από τα στενά όρια του σύγχρονου κουλτουριάρικου και "δήθεν" ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ένα πραγματικό αριστούργημα που δεν εκβιάζει το δράμα και δεν αναλώνεται προσπαθώντας να πείσει τον θεατή για κάτι. Ο σκηνοθέτης λειτουργεί έξυπνα και δεν αφήνει τους χαρακτήρες του μονοδιάστατους. Οι εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή ακουστική συνοδεία που υποκαθιστά τους διαλόγους, ταρακουνούν τον θεατή καθώς τον υποβάλουν σε μια διαρκή εναλλαγή συναισθημάτων ανάμεσα σε χαρούμενες, ρομαντικές και δραματικές καταστάσεις που τον επηρεάζουν με ακρίβεια. Πέραν της συγκίνησης, η ταινία καταφέρνει να προβληματίσει. Μιλάει στον θεατή, του θέτει ερωτήματα και αμφισβητεί την πίστη του και την αντίληψη του περί θανάτου και θνησιμότητας. Έννοιες που εδώ και χιλιετίες τροφοδοτούνται από τον φόβο του άγνωστου και μεταβάλουν τα αισθήματα μας, όταν τελικά τα όνειρα μας και ο κύκλος της ζωής μας αρχίζει να ραγίζει ..will the Circle be Unbroken...

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

Να Δεις " Movie Choice " Βρείτε Μας Στο Facebook

πριν από πάνω από 3 χρόνια

Να Δεις + Με δεξιοτεχνία ο Felix van Groeningen μας παρουσιάζει την τέταρτη σε σειρά μεγάλου μήκους ταινία του , που είναι μια μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου από τον Johan Heldenbergh. Η δουλειά του Groeningen ήταν δύσκολη , ωστόσο κατάφερε να μας παρουσιάσει τόσο ωμά και ρεαλιστικά τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν ο Ντιντιέ και η Ελίζ χωρίς τις «συναισθηματικές επιβαρύνσεις» που έχουμε συνηθίσει στο Χόλιγουντ, που θέλοντας και μη πρέπει να σε κάνουν να χύσεις έστω και ένα δάκρυ. + Το σενάριο δυνατό , τόσο που δεν απευθύνεται σε ένα γενικό κοινό. Αν και βγαλμένο από τη ζωή είναι τόσο θλιβερό ενώ παράλληλα τείνει να αγγίζει τα όρια της πίστης, της αγάπης ακόμα και της ίδιας της ζωής. Ένα συνεχές flashback εμπλουτίζει τόσο συναισθηματικά όσο και πρακτικά την εξέλιξη της ταινίας, χωρίς να σε κουράσει στιγμή. + Ο Johan Heldenbergh ενσαρκώνει τον Ντιντιέ έναν εργένη παραδομένο στη μουσική του ,που χωρίς να το καταλάβει ερωτεύεται και χτίζει τη ζωή του με μία τόσο διαφορετική από αυτόν γυναίκα ,την Ελίζ ,Veerle Baetens . Οι δυο τους ζουν όπως ονειρεύτηκαν με την μικρή τους κόρη , που δυστυχώς για αυτήν οι μοίρες δεν είχαν περίσσιο νήμα. Η απώλεια τους σημαδεύει και έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με την διαφορετικότητα των χαρακτήρων τους. Οι ερμηνείες ζεστές και άκρως ρεαλιστικές. Τα τατουάζ και οι ιδιόρρυθμες στιλιστικές επιλογές της Ελίζ μας εντυπωσιάζουν και χαρακτηρίζουν απόλυτα την ταινία. + Αγαπήσαμε την μουσική της ταινίας όσο και οι πρωταγωνιστές της

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

Να Μη Δεις "Movie Choice" Βρείτε Μας Στο Facebook

πριν από πάνω από 3 χρόνια

Να Μη Δεις - Αν έχετε παιδιά μικρά ή μεγάλα ή αν πρόσφατα είχατε κάποια απώλεια δεν συστήνεται η παρούσα ταινία. Θέλει γερό στομάχι και πολλά χαρτομάντιλα, γιατί δυστυχώς τα διαδραματιζόμενα δεν συμβαίνουν μόνο στο σινεμά.

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

  • Ανά σελίδα
  • Ταξινόμηση
Γράψε μια κριτική για το Ραγισμένα Όνειρα (2012)

Πρέπει να συνδεθείς για να γράψεις κριτική!

Πρέπει να συνδεθείς για να προσθέσεις σχόλιο!

Luis-tosar-malamadre

costas k πριν από περίπου 3 χρόνια

αν κάποιος κλαίει εύκολα καλύτερα να μην το δει!!! αν πάλι κάποιος θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές του, ένα είναι το σίγουρο....ότι θα χρειαστεί χαρτομάντηλα δίπλα του!!!
Tracy_motz

δημητρα παναγοπουλου πριν από πάνω από 3 χρόνια

δυνατη ταινια με κορυφαιες ερμηνειες......4 ποπ κορν...
11

Andreas Soures πριν από σχεδόν 4 χρόνια

Ο μουσικός παραγωγός Μπιορν Ερικσον έχει και ο ίδιος μια bluegrass μπάντα στην οποία η γυναίκα του είναι η τραγουδίστρια!
The-big-lebowski

Mixalis Wolf πριν από περίπου 4 χρόνια

Εξαιρετικο!
11

Andreas Soures πριν από περίπου 4 χρόνια

το έβαλα στα must, thx Muffin! :)
0
Κατανομή Ψήφων
  • 27
  • 37
  • 11
  • 1
  • 0
Ανήκει στις συλλογές
To-prasino-mili-1999
O-nonos-1972
Seven-1995

ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ

Περιέχει 1964 ταινίες

Σύνολο: 4.3/5 (34 ψήφοι)

Mixalis Tziallas πριν από σχεδόν 6 χρόνια

To-merokamato-toy-tromoy
Oi-bitelonoi-1953
Welcome

My Non-English Movies List

Περιέχει 150 ταινίες

Όχι αρκετές βαθμολογίες

Andreas Soures πριν από πάνω από 4 χρόνια

Teleytaia-exodos-rita-heigoyor8-1994
H-lista-toy-sintler-1993
O-pianistas-2002

Have Seen

Περιέχει 458 ταινίες

Όχι αρκετές βαθμολογίες

Nikk Koll πριν από πάνω από 4 χρόνια

Σχετικές Ταινίες
Κλεμμένα Όνειρα

Κλεμμένα Όνειρα (2011 - Σήμερα)

Δραματική, Ρομαντική

Σύνολο: 2.4/5 (78 ψήφοι)
Game of Thrones

Game of Thrones (2011 - Σήμερα)

Δραματική, Περιπέτεια, Φαντασίας

Σύνολο: 4.4/5 (945 ψήφοι)
The Green Mile

Το Πράσινο Μίλι (1999)

Δραματική, Φαντασίας

Σύνολο: 4.4/5 (3214 ψήφοι)
Συνέβαλαν
  • Andreas Soures

Είδατε πρόσφατα Καθαρισμός ιστορικού